Acnetherapie

Je acne snel onder controle met acnetherapie

We spreken van acne als poriën met talg, bacteriën en vetzuren verstopt zijn.
Deze talgophopingen veroorzaken ontstekingen in de omliggende huid: er ontstaan rode bultjes, puistjes en onderhuidse ontstekingen. Acne komt vooral voor in het gezicht, op de borst en op de rug.

Symptomen

Acne komt bij 85% van de mensen tussen het 12e en 24e levensjaar voor. Na de tienerjaren neemt het aantal mensen met acne sterk af naar ongeveer 3% van de mannen en 12% van de vrouwen. Acne komt meestal voor in het gezicht, op de rug en op de borst. Met name op het behaarde hoofd, het voorhoofd, de neus en de kin zijn extra veel actieve talgklieren aanwezig die acne kunnen veroorzaken. Vaak heeft acne verschillende verschijningsvormen; naast mee-eters (comedonen) zien we ook rode bultjes (papels), puistjes (pustels) en/of onderhuidse ontstekingen (noduli en cysten), in wisselende combinaties en in meer of minder ernstige mate.

Wat zijn mogelijke complicaties?

Veel door acne geplaagde pubers en jonge volwassenen kampen met emotionele en psychosociale problemen. De ontsierende pukkels en puistjes veroorzaken gevoelens van schaamte en angst, minderwaardigheidscomplexen en depressies. Ook bij volwassenen met een chronische vorm van acne blijkt deze aandoening van grote invloed op de kwaliteit van leven te zijn. Wanneer acne niet meer actief aanwezig is, kunnen nog wel restverschijnselen zichtbaar zijn, zoals storende acnelittekens en pigmentvlekken.

Tarief

Vanaf €49,50

Acnetherapie basis, 45 minuten, oppervlakkig reinigen en dieptereiniging

Locatie

Ochten

Een afspraak is binnen een week mogelijk

Behandeling op afspraak

Maak een afspraak

Klik hier om uw afspraak in te plannen of neem contact op via 0344-667749 of info@phgz.nl

Geen verwijzing nodig*

Direct toegankelijk

*Voor vergoeding kan een verwijzing nodig zijn. Raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering

Over acnetherapie

De huidtherapeut behandelt alle vormen van acne en acnelittekens, vaak in samenwerking met een huisarts of medisch specialist. De arts of medisch specialist kan middelen voorschrijven die de ontsteking remmen, de groei van bacteriën verminderen of die de talgvorming remmen. Er bestaat geen standaardbehandeling, flinke ontstekingsverschijnselen vragen om een andere behandeling dan de aanwezigheid van mee-eters. De ernst van de aandoening, de klachten, het optreden van littekenvorming, maar ook de leeftijd en het geslacht van de patiënt bepalen welke behandelmethode(s) of middelen het meest effectief zijn. Vaak is een combinatie van behandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen. In alle gevallen zal de huidtherapeut adviezen geven en zelfmanagement stimuleren met betrekking tot de thuisverzorging.

Huidtherapeut

Maria van de Kuil

Huid- en oedeemtherapeut, dermatografist

Learn More

Heeft u vragen?

Een intake is altijd vrijblijvend. Maak snel een afspraak.
Afspraak maken