Littekentherapie

Littekens kunnen behoorlijke klachten geven, zeker wanneer het op een zichtbare plaats zit. Naast cosmetisch storend kan een litteken pijnlijk, branderig, rood, verhard en verdikt zijn, het kan ook verkleefd liggen aan de onderliggende structuren waardoor het een trekkend gevoel geeft of bewegen pijnlijk wordt. De huidtherapeut heeft meerdere behandelmogelijkheden om de klachten te verminderen.

Wat zijn de behandelmogelijkheden bij littekens?

De keuze voor de therapie is afhankelijk van het soort litteken. Een rood, branderig of trekkend litteken wat ontstaan is na een operatie vereist een andere aanpak dan bijvoorbeeld acne- of brandwondenlittekens. Bij een verkleefd, rood, pijnlijk of verdikt litteken kan littekenmassage, eventueel in combinatie met het dragen van siliconenpleisters, uitkomst bieden. Een verzonken of verdikt litteken of acnelittekens kunnen baat hebben bij microneedling. Vraag de huidtherapeut naar de optimale behandeling voor uw situatie.

Tarief

Vanaf €35,00*

* Particulier tarief ter indicatie. Bij vergoeding geldt het tarief van uw zorgverzekeraar.

Locatie

Ochten

Een afspraak is binnen een week mogelijk

Behandeling op afspraak

Maak een afspraak

Klik hier om uw afspraak in te plannen of neem contact op via 0344-667749 of info@phgz.nl

Geen verwijzing nodig*

Direct toegankelijk

*Voor vergoeding kan een verwijzing nodig zijn. Raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering

Over littekentherapie

Hoe ziet het behandeltraject eruit?

Littekens worden één tot twee keer per week gemasseerd gedurende 20 tot 30 minuten. Het verschilt per litteken hoelang het behandeltraject duurt. De thuisbehandeling kan bestaan uit het dragen van littekentapes of siliconenpleisters. Voor siliconenpleisters is een receptformulier nodig, deze kunt u bij uw huisarts of specialist verkrijgen.

Wat merk ik na littekenmassage?

Het litteken kan na de behandeling gevoeliger zijn. Ook kan het wat roze kleuren en jeuken. Littekenhuid is kwetsbaar en gevoelig voor zonlicht, het consequent smeren met een anti-zonnebrandcrème met SPF 30 of hoger is gedurende de herstelperiode verstandig.

Wordt littekenmassage vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Er bestaat vergoeding vanuit de basiszorg en/of het aanvullend pakket, maar hiervoor bestaan wel een aantal eisen. Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor exacte vergoeding. Wanneer er door het litteken sprake is van een dwangstand van een aangrenzend gewricht (dus een beperking in de beweging door het litteken) bestaat er in de meeste gevallen vergoeding vanaf de 21e behandeling. De eerste 20 behandelingen kunnen uit het aanvullend pakket (aanspraak fysiotherapie) worden vergoed of komen voor eigen rekening. Let op: sommige zorgverzekeraars sluiten littekentherapie na een cosmetische ingreep uit.

Huidtherapeut

Maria van de Kuil

Huid- en oedeemtherapeut, dermatografist

Lees meer

Heeft u vragen?

Een intake is altijd vrijblijvend. Maak snel een afspraak.
Afspraak maken